Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar don felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bayraktar “65 ilimizde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi” dedi.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Çin’den uyuşturucu kimyasallar için ABD’ye taviz sinyali: Ticaret savaşı yumuşayabilir

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret gerilimini azaltmak isteyen Pekin yönetiminin, fentanil ve öncü kimyasalların ihracatını denetleme sözüyle Washington’la müzakereye kapı araladığı ileri sürüldü. Çinli Bakan Vang’ın, ABD’li yetkililerle görüşmek üzere harekete geçtiği bildirildi.

Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

ABD’nin önde gelen ayakkabı üreticileri ve perakendecileri, ABD Başkanı Donald Trump’tan ayakkabı ürünlerinin karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutulmasını talep etti.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir