Üreticiler: Devletimizden destek alamazsak arazimizi satacağız

Burdur Yeşilköy Üreticileri Devlet Destek Bekliyor

TBMM Zirai Don Araştırma Komisyonu üyesi ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Burdur Yeşilköy’de üreticileri dinledi. Üreticiler, “Devletimizden destek bekliyoruz. Destek alamazsak arazimizi satışa çıkaracağız” şeklinde ifadelerde bulundu.

Çalışmalar Devam Ediyor

Gürer yaptığı açıklamada, zirai don felaketiyle etkilenen bölgelerde incelemeler yaptıklarını belirtti. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Mersin, Adana, Niğde, Karaman, Kayseri, Ordu, Giresun, Amasya, Tokat, Düzce, Burdur, Isparta gibi illerde köy ve kasabalarda yerinde incelemeler gerçekleştiren komisyon, Burdur ilinde düzenlenen çalıştayda çeşitli sorunları ele aldı.

Burdur’un Yeşilköy bölgesinde don felaketinden etkilenen üreticilerle görüşen Gürer, meyvecilikle uğraşan insanların ciddi zararlar gördüğünü belirterek durumu yerinde inceledi.

Devlet Desteği Şart

Üreticilerin destek alamaması halinde gelecek yıl bahçelerine bakım yapma imkanlarının olmayacağını vurgulayan Gürer, ayrıca esnafın, işletmecinin ve ihracatçının da yaşadığı sorunların çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.

Bölgedeki 72 yaşındaki bir üretici, böyle bir doğa olayıyla ilk defa karşılaştığını belirterek, ürün olmadan nasıl geçindiklerini anlattı. Gürer’e, “Vallahi hazır varsa ondan, olmazsa bir şey yok. Veresiye ile yaşıyoruz şu anda” şeklinde cevap verdi.

Bir diğer üretici ise depoladığı köy ürünlerini işletmesinde depoladıklarını ancak don felaketi nedeniyle depo alacak ürün olmadığını ifade etti. İşletmenin kapalı olduğunu ve bu durumun işletmeye mal gelmediğini belirtti.

Gürer’in “herhangi bir kredi desteği alındı mı?” sorusuna, üreticilerden “Hayır. İşletme olarak öyle bir şey yok. Herkes bankaya borçlu. Vallahi nasıl ödeyeceğini vatandaş bilemiyor işte. Çaresine bakacak yani. Bahçe vardı, onu satayım diyor. Devletimizden destek bekliyoruz. Destek alamazsak arazimizi satışa çıkaracağız” yanıtı geldi.

Çözüm Arayışında

Gürer, yaşanan zorlukların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Çiftçilere destek verilmesi, kredi borçlarının ötelenmesi ve faizlerin silinmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca esnaf, işletmeci ve ihracatçılar için de çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Trump’ın Brezilya tarifesi kahveye hasret bırakacak

ABD Başkanı Donald Trump, tüm dünyayı tehdit ettiği ek gümrük vergisi tarifesini bu sefer de Brezilya için kullandı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte