Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları İçin Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu NVIDIA Omniverse platformu üzerinden tanıttı. İki şirketin yaptığı açıklamada, NVIDIA Omniverse yapay zeka fabrika dijital ikizleri için planların kullanıldığını belirtti. Bu planlar sayesinde mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemlerinin bir araya getirilerek yapay zeka fabrikasının simüle edilmesi sağlanıyor.

Schneider Electric ve ETAP arasındaki işbirliği, yapay zeka fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi hedefliyor. Bu işbirliği sayesinde elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunulurken, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuluyor.

ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu ile elektrik sistemlerinin temel görselleştirmesinden daha fazlası yapılıyor. Bu entegrasyon sayesinde birden fazla dinamiğin sorunsuz etkileşime girdiği kapsamlı bir yapay zeka fabrikası dijital ikizi oluşturuluyor. ETAP’ın modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturarak gerçek zamanlı güç sistemi verileri, analizler ve içgörülerle birleştiriyor.

Akıllı algoritmalar kullanılarak, güç tüketimi ve dağıtım desenleri analiz edilip tahmin ediliyor. Bu sayede gelişmiş elektrik sistemi tasarımı, dinamik senaryo analizleri, gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi, enerji verimliliği optimizasyonu ve sistem güvenilirliği sağlanıyor. Ayrıca, işbirliği veri merkezi verimliliğini artırırken aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Schneider Electric’in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, “ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojilerini ilerletmekle kalmıyoruz, aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve yapay zekanın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz.” dedi. NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris ise işbirliği sayesinde veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde olağanüstü bir görünürlük ve kontrol sunulduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kerem Alp Eren Kaya – Ekonomi

Related Posts

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

İnsanlar bitkilere dönüşecek! Yeni araştırma, gıda ihtiyacını ortadan kaldıracak

Bilim insanları, insan vücudunun tıpkı bitkiler gibi fotosentez yapabilmesini mümkün kılacak radikal bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu gelişme, gelecekte gıda tüketimini tamamen ortadan kaldırabilir.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.

Microsoft Store için yeni arayüz

Microsoft Store için kişiselleştirilmiş ana sayfadan, daha akıllı arama ve uygulamanın Windows’a entegresi adına önemli bir güncelleme geldi.

Japon devi müşterilerinin siparişlerini bir bir iptal etti: Kafa karıştıran bir hamle

Teknoloji dünyasında her yeni lansman heyecan yaratırken, bazıları ardından soru işaretleri de bırakıyor. Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia 1 VII modeli, donanımı ve sunduğu kampanyalarla ilk başta alkış toplasa da, şimdi kullanıcılar arasında hayal kırıklığına yol açan bir gelişmeyle gündemde.