Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız İhbarlara Yüksek Cezalar Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi gereksiz yere arayanlar artık 15 bin TL’ye kadar idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ kapsamında, acil çağrı hatlarının gereksiz meşgul edilmesine yönelik cezai yaptırımlar güncellendi.

CEZA 6 KATINA ÇIKTI

Düzenlemeye göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere arayarak görevlilerle konuşan, ısrarla çağrı bırakan ya da hattı meşgul eden kişilere uygulanan idari para cezası 250 TL’den 1,500 TL’ye çıkarıldı.
Asılsız İhbarda Bulunanlara 15 Bin TL Ceza

Daha da önemlisi, olay yerine giden ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda ihbarın asılsız olduğunun tutanakla tespiti halinde, ilgili kişiye 15 bin TL idari para cezası kesilecek. Bu cezalar, valilikler tarafından uygulanacak.

Ayrıca bu fiilin bir yıl içinde tekrar edilmesi durumunda, cezalar iki katına kadar artırılacak.

Yetkililer, bu düzenlemenin hayati önem taşıyan acil durumlarda, sağlık ve güvenlik ekiplerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşabilmesini sağlamak için yapıldığını vurguluyor. Asılsız ihbarlar, hem kamu kaynaklarını israf ediyor hem de gerçek vakalara müdahaleyi geciktiriyor.

Related Posts

Trump’ın Brezilya tarifesi kahveye hasret bırakacak

ABD Başkanı Donald Trump, tüm dünyayı tehdit ettiği ek gümrük vergisi tarifesini bu sefer de Brezilya için kullandı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte