Hazır giyim ihracatında evdeki hesap çarşıya uymadı!

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatında Yaşanan Zorluklar

İzmir’den gelen son bilgilere göre, Türkiye’nin hazır giyim sektöründe 2024 yılında yüzde 7’lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 19,2 milyar dolarlık ihracatın 17,9 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Bu düşüşün nedeni olarak ekonomik daralma, bölgesel savaşlar, yüksek enflasyon ve artan maliyetler gösteriliyor. Özellikle Avrupa pazarındaki durgunluk sektörü olumsuz etkiledi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak, 2024 yılı mali genel kurul toplantısında konuşan Sertbaş, ihracatlarını dolar bazında yüzde 4 artırarak 1 milyar 388 milyon dolara çıkardıklarını belirtti. Ancak, karlılığın düşmesiyle sektörün zor zamanlar geçirdiğini vurguladı.

2025 Yılı Hedefleri: Rusya ve ABD Pazarları

Gelecek yıl için hedeflerini açıklayan Başkan Sertbaş, ihracat kaybını telafi etmek amacıyla dış pazarlarda aktif rol alacaklarını ifade etti. Eylül ayında MFS the Source Fuarı’na katılacaklarını ve Ekim ayında Rusya’ya, Kasım ayında ise ABD’ye yönelik sektörel ticaret heyeti düzenleyeceklerini söyledi. Geleneksel pazarların dışına çıkarak ihracatlarını çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri konusuna da değinen Sertbaş, Türkiye’nin yüzde 10 oranındaki vergi uygulamasının sektörü etkileyeceğini belirtti. Ancak, Uzak Doğu ülkelerine uygulanan yüksek vergilerin Türk ürünlerinin rekabetçiliğini artırabileceği görüşünde. Kısa vadeli olarak avantajlı görünseler de, uzun vadede nasıl bir tablo oluşacağını zamanla göreceğiz şeklinde konuştu.

Related Posts

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

İstanbul’da dün meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından zorunlu deprem sigortalılık oranları gündeme geldi. Marmara Bölgesi’nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova’da olurken, İstanbul’un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 olduğu görüldü.

ÇAYKUR 2024 yılında 73 milyon lira kar elde etti

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılı bilanço döneminde 73 milyon lira kar elde ettiği bildirildi.

Bakan Uraloğlu’ndan uçak biletlerinde tavan fiyat ve GSM firmalarıyla ilgili açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi sonrası dün yaşanan iletişim sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa’da Dev Mezgit Balığı Avlandı

76 yaşındaki balıkçı Ekrem İlkyaz, 2,5 kg’lık mezgitle Karadeniz’de büyük bir heyecan yaşadı.

Tüketici Güven Endeksi Azaldı

TÜİK, tüketici güven endeksinin Nisan’da yüzde 2,3 azalarak 83,9 olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir