EIC Accelerator Eğitimi Düzenlendi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.

STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın ilk eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve başvuru süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.

Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği gibi odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yılın ilk eğitimi de bunlardan biri. Katılımcılar düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal destek sağlar. Özellikle, pazar oluşturabilecek veya büyük ölçekte dönüştürücü etki oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın amacı teknolojik veya iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken aşama projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin küresel pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Sektör sınırlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler gibi faaliyetler için finansman, sermaye desteği, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim desteği sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi. – SAMSUN

Related Posts

Trump’ın Brezilya tarifesi kahveye hasret bırakacak

ABD Başkanı Donald Trump, tüm dünyayı tehdit ettiği ek gümrük vergisi tarifesini bu sefer de Brezilya için kullandı.

Küresel sistemde dolarsızlaşma hız kazanıyor

ABD’nin ticaret ve gümrük politikaları, doların küresel rezerv para konumunu zayıflatırken, dolarsızlaşma ivme kazanıyor ve küresel döviz sistemine ilişkin yeni bir düzen arayışı belirgin hale geliyor.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Yurt dışından alışverişte yeni dönem! Artık her ürünün bir muhatabı olacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, e-ticarette yapay zeka destekli denetim sistemine geçileceğini ve Türkiye’ye satış yapan yabancı sitelere yerli temsilci zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte