Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız Şirketi CEVA Corporate Services’e Satılıyor

Borusan’ın lojistik şirketi Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji, Fransız deniz taşımacılığı devi CMA CGM’nin iştiraki CEVA Corporate Services’e 440 milyon dolar karşılığında devrediliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Borusan Yatırım’a ait yüzde 30,53 ve Borusan Holding’e ait yüzde 69,47 oranındaki hisselerin tamamı CEVA Logistics’e devredilecek.

Satış İçin Rekabet Kurumu Onayı Alınacak

Borusan Grubu’nun diğer lojistik şirketi Borusan Limanı ise faaliyetlerine devam edecek. Devir bedeli 440 milyon dolar olarak belirlenmiş olup, hisse devir süreci Rekabet Kurulu onayının ardından tamamlanacak.

CEVA Logistics, 110 binden fazla çalışanıyla 170’ten fazla ülkede 1500’den fazla tesis ile hizmet vermektedir. Şirket, deniz, kara, hava ve lojistik çözümleri alanlarında faaliyet göstermektedir ve 2024 yılı ciro rakamı 18,3 milyar dolar olarak açıklanmıştır.

‘Türkiye Adına Büyük Bir Gurur’

Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin köklü geçmişine vurgu yapıp, CEVA Logistics’e devredilmesinin ülke ve sektör için değer kattığını ifade etti. Kafadar, “Grubumuzun lojistik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 52 yıl önce kurduğumuz şirketimizin, küresel alanda yer alacak bir oyuncuya dönüşmesi bizim için büyük bir gurur” dedi.

Borusan Grubu’nun ülke ekonomisine katkılarını sürdüreceğini belirten Kafadar, CEVA Logistics CEO’su Mathieu Friedberg ise Türkiye’nin stratejik bir pazar olduğunu vurgulayarak, Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji’nin bu birleşiklikle daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Related Posts

Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meyve ve sebzelerin üzerine kabus gibi çöken don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığına dikkat çekerek uyardı. Cumhuriyet’e konuşan Gürer, “İhracat azalacak ithalat artacak. Bu da tüketiciye daha yüksek fiyattan ürün gelecek demek. Bu yıl elmanın, kirazın yeni ürünlerinde fiyatı artar. Şu an hâlâ geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Bu yıl ağustostan sonra sonra gıda enflasyonunda bahçe ürünlerine ilişkin önemli artışlar oluşur. Çünkü ürün olmayacağı gibi stokta da ürün kalmayacak. Daha donun etkisiyle oluşan fiyat artışları gerçekleşmedi” dedi.

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde iyileşme gerçekleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden enflasyon beklentilerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, “Enflasyon beklentilerinde geçtiğimiz aya göre sınırlı artış olsa da yıllık bazda kayda değer bir iyileşme gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Bakanlık açıkladı: Bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik destekleme ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sürdürülebilir üretim için yapılan desteklerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir